jueves, 29 de julio de 2010

"Puc viatjar a Holanda sense problemes però no em permeten visitar la meva sogra a Jerusalem"


Ibrahim Nuaimi viu a Betlem, a Cisjordània, sota el control de l'Autoritat Nacional Palestina. Si té en compte els seus fills ( la Seriin, de 18 anys, en Mohamed d'11 anys i l'Ilias de 14 anys) són ja cinc les generacions de la seva família que han nascut i viscut en una de les ciutats més sagrades del planeta.
La seva dona, en canvi, és nascuda a Jerusalem Est, ciutat sota control de l'estat d'Israel, on té els pares, germans i altres parents.

Entre Jerusalem i Betlem no hi ha més de 40 quilòmetres però en realitat estan molt més allunyats del que físicament disten una ciutat de l'altra. I és que ni Ibrahim ni els seus fills tenen permís per visitar els seus parents (sogres, cunyats, avis...). Fa pocs dies que ha tornat d'un viatge de tres setmanes que l'ha portat a visitar Holanda i Suïssa. Mig somrient, però amb una ombra de tristesa, diu no entendre perquè pot viatjar a Europa sense problemes però en canvi se li nega l'entrada a la ciutat on viuen els familiars de la seva dóna.

Ibrahim és un palestí musulmà àrab que treballa al laboratori d'informàtica de la Universitat de Betlem, institució catòlica finançada en gran part amb fons del Vaticà. Assegura que l'educació que s'imparteix és de reconegut prestigi i que més de 10.000 persones d'arreu del món s'hi han graduat. Espera que la seva filla pugui entrar a finals d'agost un cop conegui els resultats dels examens que acaba de fer. És del Barça i està convençut que David Villa serà més popular que Messi la pròxima temporada.




No hay comentarios: