viernes, 13 de agosto de 2010

Contrarrellotge: Alts del Golan


4 dies i torno a Barna i queden un munt de coses per veure. He aparcat el tema nomes entrevistes perque (recordeu que estic en un teclat arab sense accents...) si no vaig una mica de turisme em col.lapso.... I res millor que un viatget als Alts del Golan (el darrer poble d[israel, a tocar per una banda amb Siria i a 3 km del Liban).
Per als curios@s es tracta de Majdal Shams i cada divendres, al darrer carrer sense sortida del poble que linda amb Siria, en un lloc anomenat la vall de les lamentacions, els drusos (poblacio majoritaria) es comunica amb els seus parents situats a l-altre banda dels filferros que separen els dos paisos per explicar-se a traves d-un altaveu com els va la vida.

Per anar/hi hem llogat un cotxe de 7 persones on les motxilles no hi cabien practicament i hem fet les 6 hores de trajecte enxovats. La tornada ni l-explico perque resulta que el cotxe no tenia les curtes i vam anar uns 300 km amb les llargues per l-autopista. Tot i aixo ha valgut la pena. Hem conegut un crack de persona, de nom Salman, que no te absolutament res a envejar (jo fins i tot afirmaria que el supera) al mestre de l-anunci de no se quina beguda que diu que no es el mateix 50-50 que 60-40.

En Salman es un sabi que va passar 84 dies a la preso per filmar unes imatges de pobles destrossats durant l-ocupaci'o israeliana als Alts del Golan (abans territori de Siria). Igual et canta una canso (tampoc trobo la c trencada) de presos que apareix a les 3 de la matinada amb 5 ampolles de vodka, arag (semblant al pastis frances) i cerveses palestines i al mati seguent, a les 8, apareix per acompanyar/te a collir fruita (molt bona per cert) i preparar un dinar a la cabanya de no saps qui pero on la calor gairebe ni es nota.

El que deia: un crack.

Per cert, la foto no es d'ell (acabo de trobar l'apostrof....), sino de la tomba d'Arafat, enterrat provisionalment a Ramallah (la capital de Palestina) pendent de que es pugui traslladar a Jerusalem (ciutat en part israeliana i en part ocupada pels israelians pero de poblacio palestina). Si no canvien les coses (i sembla que no) haura de continuar molts anys provisionalment a 14,5 km de la ciutat santa (que es la distancia que separa Jerusalem de Ramallah)

1 comentario:

Anónimo dijo...

Tot és molt interessant. Esperant la teva tornada per veure les fotos i escoltar les històries.

lídia.