domingo, 15 de agosto de 2010

El Parlament palesti no funciona....


Quan dic que el Parlament palesti no funciona ho dic de forma literal. No es tracta de l'aturada estival per les vacances sino que NO existeix cap accio legislativa. La rao d'aixo? picabaralles internes entre Al Fatah i Hamas, els dos partits representats a govern.
Faig una explicacio molt simple i poc rigurosa pero no falsa. Les informacions es poden donar de moltes maneres....
La veritat es que es el meu darrer dia (avui es dilluns encara que el post del blog es de diumenge) a Jerusalem i vull acabar de veure un parell de coses que em semblen interessants: d'una banda el barri de Mea Sharim on viuen els ultraortodoxes de la mateixa forma que vivien els polacs i jueus de l'est als ghetos del segle XIX: amb la vestimenta de l'epoca, sense televisio, parlant Yiddish, carregats de fills (una mitjana de 8-10) i molt reacis a qualsevol modernitat. Una darrera cosa que vull veure es el mercat de Mahane Yehuda.

Com el temps que tinc es el que tinc i no en tinc mes, deixo per tant que aquell@s interessats en aprofundir en el tema de les baralles internes palestines ho facin. Nomes una introduccio. Aquestes baralles s'originen l'any 2006 quan Hamas va guanyar democraticament les eleccions als territoris palestins i la comunitat internacional no va acceptar el nou govern i posteriorment, al 2007, Hamas expulsa del govern de Gaza al Fatah, quedant-se amb el control total.

Un representant del Parlament (el de la foto( ens va fer cinc centims l'altre dia de la problematica. Davant la nostra pregunta: i quan es faran noves eleccions perque us pogueu posar a treballar de nou? La resposta, com no podia ser d'una altra forma, va ser: "no hi ha pressa, hem de negociar i arribar a un acord perque de res serviran unes eleccions on tot quedi clar perque pot tornar a passar el mateix que l'any 2006 i aixo no ajudaria a arreglar la situacio".

I mentrestant, els palestins esperen la creacio del nou estat palesti que permeti la retirada dels colons als territoris ocupats l'any 67 i, si pot ser, la tornada dels prop de 6 milions de palestins refugiats que van ser expulsats de les seves terres, situades dins l'Estat d'Israel, quan els israelians els van prendre l'any 48 .

No hay comentarios: