domingo, 1 de agosto de 2010

Manifestació tranquil·la a Hebrón

Hebrón és una ciutat palestina on viuen al nucli urbà uns 400 colons israelians. Aquestes persones estan protegides per 1500 soldats. Han aconseguit les cases que ocupen prenent-les als seus propietaris legals, que són palestins, amb l'ajut de l'exèrcit israelià.

La ciutat viu amb impotència com als voltants de les residències ocupades pels colons, 125 càmeres vigilen tots els moviments dels que hi transiten.

A aquest sentiment l'acompanya la indignació de veure que, a més, hi ha carrers de la seva ciutat pels quals se'ls prohibeix passar.
Son carrers per on només tenen permís de
pas els colons. En total, al voltant de 12 km.

A això se li suma que 512 botigues palestines han estat tancades per ordre militar israeliana al·legant qüestions de seguretat.

Tot això passa en 1 quilòmetre quadrat on, a més, hi ha instal·lats un total de 101 check-points controlats per militars israelians que impedeixen la lliure circulació dels ciutadans palestins. Un d'aquests checkpoints es troba just a l'entrada de la mesquita d'Ibrahim.....

És difícilment explicable si no es veu. Algú s'imagina que l'exèrcit francès (per posar l'exemple d'un país veí) controlés tots els accessos a Rubí col·locant controls militars, entre els quals hi hauria un d'específic per accedir a l'església de Sant Pere?. O que els rubinencs no tinguin permés passejar per l'illa de vianant perquè fos una via destinada a que passejessin 400 ciutadans d'origen francés portats compensats pel govern francés que han ocupat uns quants habitatges al costat del Celler després que l'exèrcit hagi desallotjar il·legalment als seus propietaris rubinencs?.

De bojos, oi? Doncs això, salvant les distàncies és el que està passant a la major part de les ciutats i pobles de Palestina en aquests moments.

Com una imatge val més que mil paraules, aquí van algunes fotografies exemplicadores: una de la colònia jueva d'Hebrón al nucli antic de la ciutat, on veureu que no hi ha ni una botiga oberta i a on només passegen els colons; una imatge d'un checkpoint, i un parell de la manifestació que cada dissabte protagonitzen els ciutadans d'Hebron amb suport internacional per protestar contra l'ocupació amb forta presència militar.
Afortunadament, la del dissabte va acabar sense cap incident.






2 comentarios:

Anónimo dijo...

bones fotos!!!!!!!!!!!!

Anónimo dijo...

BONES FOTOS!!!!!!!!!!

Lídia